Hva skjer hvis du kjører uten lisens?

Kjøring er et privilegium som amerikanerne holder høyt, så mye at noen mennesker vil delta i risikofylt oppførsel som å kjøre uten lisens. Straffene for å gjøre det kan være bratte. De varierer mellom stater når hver regjering oppretter og håndhever sine egne kjøretøy for motorkjøretøyer. Noen brede konklusjoner kan imidlertid trekkes.

Å kjøre uten lisens som forseelse

Ingen som blir fanget og kjører uten lisens, vil gjøre det vanskelig med mindre de har utestående arrestordrer for mer alvorlige forbrytelser. Statene klassifiserer nesten alltid kjøring uten lisens som en forseelse, en som kan straffes med bøter, kanskje noen samfunnstjeneste eller, i sjeldne tilfeller, på kort sikt i fengsel. Bøter er forskjellige i hver stat og kan være så lite som $ 100 eller så mye som $ 1000 eller mer.

Disse straffene er ganske standard for første gang lovbrytere som aldri fikk førerkort, glemte å fornye et utgått lisens eller flyttet til en annen stat og ikke fikk gyldig førerkort for sin nåværende bosted. Noen ganger kan kostnadene reduseres til en overtredelse, i hovedsak tilsvarer en billett, hvis sjåføren får gyldig lisens rett etter hendelsen. Hvis de potensielle straffene er ganske alvorlige, kan det være fornuftig å ansette advokatfullmektig, da en advokat kan være i stand til å få siktelsene redusert eller avskjediget.

Førere som har gyldig lisens og ganske enkelt glemte det hjemme, kan i utgangspunktet være ansvarlige for noen av disse straffene, men de blir vanligvis avskjediget når sjåføren har bevist for retten at de var lovlig lisensiert på den tiden. Dette kan vise seg å være litt vanskelig, da det kan innebære en kort rettsopptreden, men problemet kan være verdt det å komme ut av bot.

Kjøring mens tilbakekalt eller suspendert

Det er en mer alvorlig sak å kjøre med lisens som er tilbakekalt eller suspendert. I denne situasjonen kan sjåførene nesten alltid forvente å bli arrestert, og det er ganske sannsynlig at kjøretøyet deres blir imponert. Dessuten kan lisensen deres være underlagt en lengre suspensjonsperiode eller kan trekkes tilbake hvis den bare ble suspendert før. Drivere under disse omstendighetene kan også møte bratte bøter og tid i fengsel.

Å kjøre er et privilegium å ikke bli tatt for gitt. Ha en gyldig lisens for å unngå problemer og utgifter.

Comments

Popular posts from this blog

Dominoqq is recognized as a Machine to Make Your Money!!!

Conversation Starter: What Do Those Frequency Charts Mean?